Alueen kuvaus


Monipuolinen metsämaasto

Torpan metsä on monipuolista sekametsämaastoa. Havupuuvoittoinen metsä koostuu harvemmasta ja valoisammasta alueesta, jossa nuotiopaikkakin sijaitsee sekä hämyisemmästä, tiheämmästä alueesta.

Metsässä on avarampia kohtia kovempaan vauhtiin ja tiheämpiä paikkoja piiloutumiseen. Kesällä metsä suojaa auringon paahteelta ja talvella kylmältä tuulen viimalta. Metsään ei osu kylmät tuulet lainkaan. Niiltä suojaa alueen pohjoispuolella oleva mäki. Alueella ei ole sadekelillä liukkaita tai kesällä kuumia kallioalueita. Kävelypolkuja risteilee ympäri metsää kulkemista helpottamaan. Kosteampiin kohtiin on tuotu hiekkaa kulkua helpottamaan. Suosittelemme silti metsässä liikkumiseen tarkoitettuja jalkineita, joissa pohjassa on hyvä pito ja kosteilla säillä vedenpitävä pinta.


Tiheämpää lehtimetsää
Tiheämpää lehtimetsää
Polkuja risteilee metsässä
Polkuja risteilee metsässä
Luonnon rakentamia helmiä metsässä
Luonnon rakentamia helmiä metsässä

Erityisesti pentukoiralle ja nuorelle koiralle on tärkeää liikkua monipuolisessa vaihtelevassa maastossa. Metsän kivet, kannot ja juuret sekä maaston vaihtelut kehittävät ja tukevat koiran motoriikkaa, tasapainoa ja lihaksia. Metsän pehmeä alusta on lisäksi hellempi koiran nivelille kuin kova asfaltti. Vapaana metsässä ollessaan koira saa liikkua juuri sitä tahtia, mitä itse haluaa samalla haistellen, kaivaen ja tutkien ympäristöään. Metsän puista on leikattu alimmat, terävät oksat pois, jotta koirien olisi turvallisempaa temmeltää. 

Aita

Alue on aidattu kaksi metriä korkealla aitaverkolla, joka on alhaalta tiheämpää (silmäkoko 7,5 x 7,5 cm) ja ylempää harvempaa 7,5 cm x 15 cm. Langan vahvuus on 3 mm. Aita on suurimmalta osin upotettu hieman maan sisään ja joissain kohdissa aidan alunen on täytetty kivillä ja sepelillä. Aita pitää turvallisesti sekä pienet että isommat koirat aidan sisäpuolella ja hiiriä suuremmat metsän eläimet ulkopuolella. Aidan kunto tarkastetaan säännöllisesti. Mikäli kuitenkin huomaat aidassa korjattavaa, ilmoitathan siitä soittamalla numeroon 044-2931899 tai 044-0936411.

Aita
Aita

Jatkuva metsän kasvatus

Torpan metsässä on tehty vuonna 2016 harvennushakkuu, joka toteutettiin enemmän maisemanhoidolliselta näkökulmalta kuin metsätalouden näkökulmasta. Nyt kun Torpan metsä on otettu virkistyskäyttöön, halutaan alueen metsää ja maisemaa hoitaa ja kehittää jatkossakin vielä enemmän puistomaiseksi. Alueelle on luonnostaan tullut paljon jalojen lehtipuiden taimia, kuten tammea, vaahteroita sekä lehmusta. Metsässä on pieni alue, jossa taimet on suojattu aitauksella. Alue on aidattu matalalla, huomaamattomalla aidalla. Aidassa on kulkuportti, jos koira sattuu menemään aidasta yli tai ali, mutta muuten toivomme tämän alueen kasvien saavan kasvurauhan. Tähän kulmaan on toiveena saada lehtometsän tunnelmaa tulevaisuudessa. Haluamme metsän olevan viihtyisä myös vuosien päästä.

Taimitarha
Taimitarha

Esteettömyys

Nuotioalueelle on mahdollista päästä esteettömästi huoltoportin kautta. Mikäli sinulla on esteettömään kulkuun tarvetta esimerkiksi lastenvaunujen tai pyörätuolin kanssa, otathan yhteyttä ennen ajanvarausta, niin sovitaan, miten saamme vierailun metsässä onnistumaan.

Yöpyminen metsässä


Torpan metsässä mahtuu 2-3 ihmistä nukkumaan laavussa. Lisäksi voimme tuoda metsään hyttysverkoilla varustellut riippumatot kahdelle. Toki voit ottaa oman teltan mukaan ja nukkua myös siinä.

Retkeilyyn kuuluu tietysti grillaus ja retkiruuan valmistus. Maastopalovaroituksen ollessa voimassa tuomme metsään kaasugrillin. Grillillä voit valmistaa vaikka kolmen ruokalajin illallisen. Sillä onnistuu normaali grillailun lisäksi paistaa muurikkaletut ja keittää perunat tai vaikka pannukahvit. Lettu- ja kahvipannu sekä grillipihdit ja -lastat löytyvät laavulta yöpymisen yhteydessä.

Yöpymisen hintaan vaikuttaa aika, joka metsässä vietetään. Hintahaitari on 80-130 e. Esimerkiksi klo 21-08 maksaa 80 e ja klo 18-10 on 120 e. Yöpymisaikaa voi siis säädellä omien tarpeiden mukaan. Yöpymisvaraukset ja hintatiedustelut tehdään info@torpanmetsa.fi sähköpostin kautta.

Leikkitreffejä, rotutapaamisia, koulutuksia

Leikkitreffeillä koira pääsee tapaamaan lajitovereitaan. Tämä on tärkeää erityisesti pennuille ja nuorille koirille, jotta koirasta kasvaa muihin lajitovereihin luottavaisesti ja ystävällisesti suhtautuva yksilö. Leikkitreffejä järjestetään eri kokoluokille ja toivottaessa myös eri roduille, näin treffeillä on aina suurinpiirtein oman kokoisia leikkikavereita. Ota yhteyttä sähköpostilla tai messengerillä, jos sinulla on toiveita leikkitreffien järjestämisestä. Ehdota vapaasti, millaisen porukan haluaisit saada kasaan.

Torpan metsä on loistava paikka myös rotutapaamisten järjestämiseen. Oletko kenties koiran kasvattaja ja haluaisit järjestää pentueelle pentutreffit? Omistajat pääsevät vaihtamaan pentukuulumisia samalla kun koirat kehittävät sosiaalisia taitojaan.

Metsä on oiva paikka myös koiran kouluttamisharjoituksiin. Oletko koirankouluttaja ja haluaisit järjestää kurssin ulkona, mutta suljetulla alueella?

Rotuyhdistykset, kasvattajat ja kouluttajat voivat varata ajan samalla periaatteella kuin muutkin asiakkaat eli varauksen voi tehdä itse verkkoajanvarauksen kautta tai tarvittaessa ottaa yhteyttä, niin tehdään tarkoitukseenne sopiva paketti.