Ohjeet metsän käyttöön

Saapuminen ja pysäköinti

Torpan metsään johtava Rivometsäntie on mutkainen ja mäkinen. Tiellä liikkuu paljon ulkoilijoita sekä hevosia. Ajathan tietä nopeusrajoitusten mukaan, tien varrella olevat asukkaat ja muut tiellä liikkujat huomioon ottaen. 

Torpan metsään saavutaan täsmällisesti, mielellään vasta 5 minuuttia ennen oman vuoron alkua ja poistutaan heti, kun oma vuoro päättyy. Jos kuitenkin jostain syystä saavut etuajassa, odota omaa vuoroasi autossa. Näin taataan kaikille kävijöille rauhallinen vierailu Torpan metsässä. Varausten välissä on 10 minuutin siirtymäajat.

Portin edustalla on autoille tarkoitettu pysäköintialue. Pysäköintialueelle mahtuu kuusi autoa. Isomman ryhmän vieraillessa lisää pysäköinti tilaa löytyy ihan vierestä, ns. varikon pihalta. Jos olet tulossa isommalla porukalla, niin ota yhteyttä sähköpostitse, niin saatte tapauskohtaisesti pysäköintiohjeita lisää. Koirat pidetään aina kytkettyinä parkkipaikalla.

Pysäköintialue on portin vieressä
Pysäköintialue on portin vieressä

Portti

 • Metsän portille on rakennettu turvaeteinen eli kulku tapahtuu kahden portin kautta. Se tuo lisäturvaa eriaikaiseen saapumiseen ja poistumiseen erityisesti koiraryhmien kanssa. 
 • Ensimmäisessä ovessa on numerokoodilla varustettu lukko. Lukon koodi on vaihtuva. Saat koodin lukkoon viestillä varauksen jälkeen. Ota lukko mukaan ja laita se oven toisella puolella olevaan salpaan. 
 • Toisessa ovessa on avaimella toimiva lukko. Lukitse halutessasi tällä lukolla toinen ovi ja jätä avain roikkumaan ketjuun. Näin toimimalla voit varmistaa, että kukaan muu ei tule samaan aikaan metsään. 
 • Poistuessasi alueelta jätä sisimmän oven lukko salpaan roikkumaan avonaisena. Ulomman oven lukosta sulje riippulukon sanka, jonka jälkeen sekoita riippulukon koodirullaa niin, että sisäänpääsykoodi ei jää näkyviin.
Sisäänkäynti metsään
Sisäänkäynti metsään

Turvallisuus metsässä

Huomioi, että Torpan metsän parkkialueella ja metsässä liikut omalla vastuulla ja koira on aina omistajansa vastuulla.

Torpan metsän maasto on normaalia metsämaastoa. Siellä on vaihtelevasti kiviä, koloja, kantoja, juurakoita ynnä muita epätasaisuuksia, mitä metsissä normaalistikin on. Olemme kuitenkin keränneet alueelta pois vaaralliset kaatuneet puut, ylimääräiset risut ja kepit ja sahanneet puista pois alimmat oksat 1,5-2 metrin korkeuteen, jotta koirilla olisi turvallisempaa temmeltää. Pidä kuitenkin silmällä koirasi touhuja varsinkin ensimmäisillä kerroilla, niin näet kuinka koirasi toimii metsämaastossa. Ethän anna koirasi kaivaa aidan vierestä tai poluilla. Jos annat koirallesi makupaloja, seuraathan että ne tulee syötyä. Seuraavalla metsänkävijällä voi olla tarkka ruokavalio sairauden tai allergian vuoksi. Pidäthän huolen, että koirasi leluja ei myöskään jää metsään. Nekin voivat aiheuttaa vaaratilanteita toisille koirille.

Terveys

Tulethan metsään vain terveen koiran kanssa.Voit vaihtaa vuorosi toiseen ajankohtaan kuluitta. Juoksuisen nartun tuomista metsään ei myöskään suositella.

Metsässä vierailevan koiran tulee olla rokotettu kennelliiton sääntöjen mukaisesti. Alle rokotusikäisen pennun voi tuoda oman harkinnan mukaan. 

Hygieniasyistä metsässä ei ole juomavettä koirille tarjolla. Ota siis oma vesi ja kuppi mukaan.

Siisteys

Pidäthän omalta osaltasi metsän siistinä, jotta kaikkien olisi mukavaa jatkossakin vierailla metsässä. Alueella on koirien jätöksiä varten kannellisia ämpäreitä, joihin voit laittaa koirasi jätökset koirankakkapussissa. Kakkapusseja voit ottaa mukaasi portilla olevasta laatikosta tullessasi. Portilta ja laavulta löytyvät lisäksi  isommat sekajäteastiat muille roskille. Älä laita niihin kakkapusseja, koska kakkapussit kerätään erikseen.  Älä tahallisesti aiheuta vahinkoa koirametsässä oleville rakennuksille (laavu, puucee, nuotiopaikka, evästelypöytä, aita, portit), puille tai luonnolle. Vuokraaja on velvollinen korvaamaan aiheuttamansa vahingon.

Nuotiopaikka ja laavu
Nuotiopaikka ja laavu

Nuotiopaikan käyttö

 • Tulenteko nuotiopaikalla on sallittu vain 1,5 tunnin sekä sitä pidemmissä vuoroissa, jotta nuotio ehtii hiipumaan vuorosi aikana. 
 • Voit ostaa polttopuut, sytykkeet ja tulentekovälineet lisäpalveluna 1,5 h ja 2 h varauksen yhteydessä. Voit käyttää nuotiopaikalla myös omia, mukanasi tuomia polttopuita.
 • Tulenteko maastopalovaroituksen aikana on ehdottomasti kielletty. Tulen sytyttäjä, mikäli jäljiltäsi syttyy metsäpalo, olet korvausvelvollinen koko metsästä sekä sen mukana menetetystä yritystoiminnasta.
 • Maastopalovaroituksen aikana nuotiopaikan käyttöön on mahdollista saada tilalle kaasugrilli.
 • Polttopuut, sytykkeet ja tulentekovälineet löytyvät laavulta, kun olet ajanvarauksen kautta ne ostanut käyttöösi. Laatikosta löytyy myös grillipihdit ja makkaratikkuja
 • Muurikkapannu ja kahvipannu tuodaan nuotiopaikalle vain pyydettäessä
 • Nuotiota ei saa jättää missään vaiheessa ilman valvontaa ja nuotion tulee olla hiipunut ennen lähtöäsi
 • Nuotiossa polttaa vain puuta. Roskien polttaminen ja polttoaineiden käyttäminen on kielletty.
 • ÄLÄ SAMMUTA NUOTIOTA VEDELLÄ, ETTÄ SEURAAVAKIN SAA NUOTION SYTTYMÄÄN
 • MUURIKKAPANNUN PUHDISTUS: Puhdista pannu aina käytön jälkeen. Heti käytön jälkeen pannu puhdistuu parhaiten. Kaada pannulle tilkka vettä, kiehauta ja puhdista pannu lastalla ja talouspaperilla. Pyyhi pannu kuivaksi ja rasvaa paistopuoli kevyesti ruokaöljyllä
 • Laita likaiset välineet/likainen kahvipannu laatikkoon, jossa lukee "LIKAISET VÄLINEET". Jäähtyneen muurinpohjapannun voi laittaa sille varattuun pussiin